Belgische Blogger  thumbnail

Belgische Blogger

Published Oct 26, 22
8 min read

Fond Blogger

Bedenk bij elke zoekterm wat de achterliggende vraag is - australian fashion blogger. En beantwoord vervolgens die vraag zo goed en uitgebreid mogelijk. Probeer ten slotte de termen die men gebruikt in de zoekmachine ook te verwerken in de tekst, in de koppen en in de titel. Maar, als je een artikel schrijft over die vraag dan is de kans groot dat die zoektermen natuurlijk voorkomen in de tekst.

Je kan een dienst aanbieden Je kan een product aanbieden Je kan producten of diensten van iemand anders verkopen (affiliate) Je kan advertenties op je website plaatsen Elke manier heeft zijn voor- en nadelen. De makkelijkste manier om (relatief snel) geld te verdienen is het aanbieden van een dienst. Kan je met jouw kennis, skills en tijd een probleem oplossen van jouw publiek? Het voordeel van het aanbieden van diensten is dat je weinig klanten (en dus minder bezoekers) nodig hebt om een redelijk inkomen te verdienen.

En dat is ook direct het nadeel van het aanbieden van een dienst. Je bent voor elke klant wel X aantal uren bezig. Gebruik jouw blog om mensen warm te krijgen voor jouw dienst. Misschien moet je eerst een paar keer bloggen over het nut van jouw vakgebied. Daarna misschien een paar keer waarom jouw methode beter is dan de alternatieven.

Dit kan een fysiek product zijn of een digitaal product. Het voordeel van het aanbieden van producten is dat je – na een grote tijdsinvestering in het begin – relatief weinig tijd kwijt bent (freelance copywriter). Bij digitale producten kan alles automatisch gaan en bij fysieke producten hoef je het product alleen op te sturen. australian fashion blogger.

Het nadeel is dat je een stuk minder verdient per klant - australian fashion blogger. En dit betekent dan (heel wat meer) bezoekers nodig hebt dan bij het aanbieden van een product. Probeer voordat je een product gaat maken of er behoefte aan is. Je zou bijvoorbeeld een nieuwsbrief sturen aan al jouw volgens en in die nieuwbrief verwijzen naar een enquête.Zouden ze behoefte hebben in een handleiding over X? Of zouden ze een agenda in de stijl van H kopen? Zo voorkom je dat je heel veel tijd investeert in het maken of regelen van iets wat men niet gaat kopen. Hier verkoop je een product of dienst van iemand anders in ruil voor een commissie.

Free Blogger Theme Templates

Voor bijna alle producten en diensten kan je wel een partner vinden. Soms kan je op de site, meestal in de footer, een linkje vinden naar ‘partner worden’ of ‘affiliate’. Je zou je ook kunnen aansluiten bij affiliate netwerken, zoals Trade, Tracker en Daisycon. australian fashion blogger. Daar heb je een overzicht van duizenden partijen waar je kan aansluiten.Promoot alleen producten waar jij volledig achter staat (en als het kan, zelf gebruikt), niet enkel omdat ze een hoge commissie bieden. Probeer verder ook altijd meerwaarde te bieden. Stel je wilt een specifiek boek verkopen via bol. com over copywriting. Schrijf dan een goed en doordacht artikel over copywriting, met tips en quotes uit het boek.

Je doet enkel de marketing van het product en die marketing kan je doen in artikelen. Het nadeel van affiliate marketing is dat je nog meer bezoekers nodig hebt dan de vorige twee methoden om een goed inkomen te verdienen. En dat kan via twee manieren. Advertenties voor een specifieke website of advertenties via een advertentie netwerk.

Je maakt dan een afspraak voor hoeveel geld je een advertentie plaatst. Die advertentie kan verschillende vormen aannemen, zoals een advertorial (een advertentie in de vorm van een blogartikel) of een banner in de sidebar. Je krijgt dan bijvoorbeeld 250 euro om een bepaalde banner in je sidebar te plaatsen.

Dit gebeurt dan helemaal automatisch. australian fashion blogger. Meestal worden de advertenties afgestemd op het onderwerp van jouw artikel. Je krijgt dan per klik op de advertentie een bepaald bedrag. Dat kan 20 cent zijn, maar ook een paar euro. Om te blijven groeien als blogger moet jij je blijven verdiepen in copywriting, psychologie en sociologie.En echte ervaring – het gewoon starten met bloggen – is een stuk waardevoller dan alleen maar lezen over beter worden in bloggen. Begin - australian fashion blogger. Lees. Experimenteer. En analyseer.

Free Blogger Sites

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Een blog beginnen? In deze post leer je hoe je de technische zaken binnen twintig minuten voor elkaar krijgt. Maar eerst: waarom zou je eigenlijk nog een blog starten in 2022? Heeft een blog maken nog wel zin? Als journalist dacht ik lang dat ik niets zou hebben aan een eigen blog.Met een eigen blog zou ik nooit zo veel belangstelling trekken. Toch begon ik – puur als hobby – een blog over schrijven, Schrijfvis. En inderdaad, ik trok niet meteen duizenden lezers. Maar het leverde me al in het in eerste jaar verrassend veel op. De lezers die ik had, toonden zich meer betrokken bij mijn verhalen dan lezers van kranten en tijdschriften.

(Lees ook: Wat is een blog eigenlijk? Een handleiding bloggen voor dummies) Meer verkeer naar mijn website – inmiddels 80. 000 bezoekers per maand. Meer journalistieke opdrachten – mijn opdrachtgevers begonnen mijn blog te lezen, waardoor mijn naam waarschijnlijk in hun achterhoofd bleef zitten. Nieuwe klanten – Onbekenden die mijn blog of de bijbehorende nieuwsbrief lezen benaderen me verrassend vaak voor een opdracht – “door je blog voelt het alsof ik je al ken”. australian fashion blogger.

Meer inkomsten – In mijn eerste jaar verdiende ik ongeveer 5. 000 euro bij met cursussen waarvoor veel belangstelling bleek. Een blog aanmaken kan dus de eerste stap zijn naar extra inkomsten en een nieuwe wending in je carrière. Door een blog te beginnen maak je jezelf met iedere post beter vindbaar online.

Ik zou iedereen die voor zichzelf begint (als ZZP’er of met een eigen bedrijf) aanraden om een blog te starten. Je zet jezelf ermee op de kaart, je boort een oneindig digitaal reservoir van nieuwe klanten aan en je dwingt jezelf te experimenteren en te brainstormen over je vak. En nee, een blog maken is niet ingewikkeld.

Beauty Blogger Hong Kong

Als je de volgende stappen volgt, heb je je blog gelanceerd - australian fashion blogger. (lees hier hoe je aan een logo en goede gratis foto’s komt) Een gratis blog aanmaken op de website van wordpress. com of blogger. com, is de snelste optie. Dat kan binnen vijf minuten – je hoeft alleen wat persoonlijke gegevens in te vullen en een lay-out te kiezen.Een blog beginnen op een gratis blogplatform is niet ideaal; er zijn een paar nadelen. De naam van het blogplatform blijft in je domein zitten. Je krijgt dus een url als:Schrijfvis. wordpress.com, Schrijfvis. blogger.com, Dit staat wat minder professioneel. australian fashion blogger. Je kunt bijvoorbeeld niet zelf bepalen welke advertenties er bij je artikelen worden vertoond.

Dit is de URL waaronder je blog vindbaar wordt – in mijn geval www. schrijfvis.nl. De kosten van een domein zijn miniem. Voor een paar euro heb je een jaar lang een url. Als je ook een hostingpakket (zie stap 2) afneemt bij dezelfde aanbieder, is het domein zelfs vaak gratis.

Als je het domein www. dolfijnen.nl koopt voor een blog over dolfijnen, en later besluit dat je toch gaat bloggen over Italiaanse ijsjes, heb je een miskoop gedaan (australian fashion blogger). Onder je eigen naam kun je honderd keer van onderwerp veranderen zonder dat je opnieuw een domein hoeft te kopen (Vanessa blogt). Hier (in het Engels ) of hier (in het Nederlands) kun je checken welke domeinen er nog vrij zijn.

nl heb gekocht. Verderop leg ik uit waarom Xel in mijn ogen de beste keuze is. De pagina waarop je een domeinnaam kunt je hier vinden. Typ de naam die je wilt reserveren in de zoekbalk. www. schrijfvis.nl is al bezet, maar zoals je zult zien zijn schrijfkikker, schrijfeekhoorn en schrijfolifant nog wel vrij 😉 Let op: het duurt een paar uur voordat je gekozen domein is geregistreerd, maar je kunt alvast aan de slag met de volgende stappen.

Daarvoor koop je een pakket bij een hostingbedrijf. Je huurt bij zo’n bedrijf een paar gigabyte op een server, een computer die dag en nacht met het internet is verbonden. Op die manier kunnen bezoekers van je blog je artikelen altijd lezen. Een hostingpakket kost 6 tot 10 euro per maand, afhankelijk van het hostingbedrijf dat je kiest.

Blogger;com

Dit Nederlandse bedrijf heeft een speciaal abonnement voor bloggers (het Word, Press-pakket, zie stap drie). Door deze zogenoemde Word, Press-hosting (lees hier meer) zal je blog extra snel laden en mogelijk zelfs beter vindbaar zijn in Google. Ik heb alleen maar goede ervaringen met Xel: ze zijn niet duur, hun servers werken razendsnel en ze hebben een volledig Nederlandstalige site en helpdesk (ze zijn ook goed telefonisch bereikbaar – dat is vrij uniek in deze tijd).

Als je een jaar vooruit betaalt krijg je 10 procent korting. Zoek je een goedkopere optie, kijk dan eens rond bij Your, Hosting. australian fashion blogger. Bij deze aanbieder betaal je maar vier euro per maand. Ik heb Your, Hosting lang voor mijn journalistieke website gebruikt. De servers zijn snel en er is goede ondersteuning.

Latest Posts

Leuk Voor Een Feest!: Homepage

Published May 17, 24
7 min read

Geslaagd Feest

Published May 08, 24
6 min read

Meiboom Feest

Published May 06, 24
5 min read